Tot zaterdag bij The Fish Club Kijkduin

We hopen u aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur te mogen verwelkomen bij The Fish Club, aan de Deltaplein 150 te Kijkduin. Ter voorbereiding hebben we voor u de verkoopprijzen van de appartementen al online gezet, klik hier voor de woningkiezer.

De ‘achtertuin’ van ZuiderDuinen
De herfst is het seizoen bij uitstek om een wandeling te maken. Speciaal voor u, als belangstellende van ZuiderDuinen, hebben we een aantal leuke routepunten op de kaart van het landgoed Ockenburgh gezet. Een plek waar de geschiedenis van vele eeuwen voelbaar en zichtbaar is met de knoestige eeuwenoude bomen die wortelen in het duin.

Jonkvrouwen en Jonkheren
Vroeger ging Landgoed Ockenburgh slechts één keer per jaar open voor het ‘gewone’ publiek. De andere dagen was dit recht alleen toebedeeld aan de Jonkvrouwen en -heren, hun personeel en leveranciers. Hier kunnen we ons vandaag de dag bijna geen voorstelling meer bij maken. In de 19e eeuw bracht de romantiek de Engelse stijl naar Ockenburgh. Een landschap met kronkelige ‘dwaalroutes’ en ‘wilde natuur’. De Zwitserse Partij is hier een mooi voorbeeld van; nummer 4 op de route.

Enkele schatten

  1. ZuiderDuinen De toekomstige plek van de 38 luxe drie- en vierkamer appartementen aan de Wijndaelerweg (parkeerplaats wanneer u met de auto komt).
  2. Koeweide Uitrengebied voor honden en goede plek om tegen een balletje te trappen.
  3. Spiegelvijver Met een beetje geluk ziet u in de Spiegelvijver het evenbeeld van het landhuis.
  4. Zwitserse Partij Een oud duin, begroeid met eeuwenoude beuken.
  5. Landhuis Ockenburgh Werd in de 17e eeuw aangelegd door medicus en dichter Jacob Westerbaen, een goede vriend van onder meer Constantijn Huygens en Jacob Cats.
  6. Het Witte landhuis De oude brede oprijlaan aan de Monsterseweg naar het witte landhuis.
  7. Hyacintenbos Een fraai stukje van de achtertuin. De wandeling via het bruggetje is nu al leuk, maar straks in het voorjaar nog veel aantrekkelijker. Dan bloeien hier tal van boshyacinten.
  8. Bonte Specht Sta even stil en luister goed. Hoort u de spechten al?!
  9. Kasserie OCK Door de werkzaamheden aan het landhuis is de brasserie tijdelijk te vinden in een andere setting; Kasserie OCK. Een gezellige locatie voor een heerlijke kop koffie of thee met een huisgemaakt taartje.
2017-07-25T14:10:36+00:00